Ostgratinerad fisk

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Säkert en god rätt. Har inte provat än men jag ska.

Ingredienser

  • 500 gr färsk rödspättafilé (går bra med djupfryst också)
  • 1½ dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 ägg
  • 3 dl ost (med fördel lagrad)
  • Instruktioner

    1. Börja med att tina fisken om den är frusen. Skölj sedan fisken noga.
    2. Blanda mjölet på en tallrik med salt och peppar. Vänd fisken i detta och lägg den sedan på ett smort ugnsfast fat. Vispa upp ägget med en droppe vatten och pensla fisken med detta.
    3. Strö över osten och stek fisken i 225 grader ca 15 minuter eller till fisken fått en fin färg och är genomstekt.
    4. Serveras med kokt potatis och en nygjord sallad.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben