Ostgratinerad fisk

Serverar: 4 portioner

Fiskgratäng under osttäcke: torsk, hoki eller sej. En snabblagad och god fiskgratäng som man kan variera efter eget tycke och smak.

Ingredienser

  • 1 fiskblock av torsk, hoki eller sej
  • Salt
  • Grovmalen svartpeppar
  • Ostskivor eller riven ost
  • 1 msk ketchup
  • Dill
  • 4 msk mjöl
  • 1 msk smör
  • Vegetabilisk buljong eller fiskbuljong
  • Ca 3 dl grädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°
    2. Smöra en ugnsform.
    3. Dela fiskblocket. Krydda fisken med salt och svartpeppar. Lägg ostskivor och klippt dill över.
    4. Gör en god fisksås av smör mjöl, grädde, buljong och ketchup.
    5. Häll såsen över fisken.
    6. Grädda ca 30 minuter.
    7. Lycka till! Smaklig måltid.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (3)

    Bappi 1 juli 2010

    Äntligen det rätta receptet sen förr plus den lilla knorren som gjorde allt extra godare med en buljongtärning plus lite ost. Full pott med poäng så klart :-) /kram Bappi

    littlejohn 10 december 2011

    Det här var väldigt gott. Fantastiskt att med så enkla medel få till något som smakar så bra! Tack för ett bra recept!

    Lena 10 juni 2012

    Tack för ett bra recept på en kanon god fiskgratäng de blir en stark femma

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben