Ostgratinerad fläskfilé med portvinssås

Serverar: 4 portioner

Marinera gärna över natten för mera smak

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • Ca 2 dl portvin
  • Salt
  • Peppar
  • Smör till stekning
  • 2 dl köttbuljong av fond
  • 2-3 dl grädde
  • 1-2 purjolökar
  • 2 stora färska fänkålsstånd
  • Ca: 250 g krämig ädel eller roquefortost
  • Tillbehör
  • Potatis eller pasta
  • Instruktioner

    1. Ansa fläskfilén, lägg i en bunke och häll över portvin så det täcker. Låt marinera över natten. Torka av köttet, salta och peppra och stek runtom i smör 5-6 minuter. Håll varmt.
    2. Blanda marinad och buljong och koka samman till 2 dl. Tillsätt grädden och koka sakta lagom tjockt. Smaka av med salt och peppar.
    3. Skär purjolöken i strimlor och fänkålen i klyftor. Koka dem mjuka i saltat vatten. Låt rinna av ordentligt. Skär fläskfilén i tjocka skivor och lägg i en ugnsfast form. Fördela grönsakerna runtom, häll lite sås över.
    4. Klicka på osten och gratinera i het ugn tills osten smält. Servera med potatis eller pasta och resten av såsen

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben