Ostgratinerad fläskfilé med vinsås

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

Denna sås är så underbar.

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 2 fasta tomater
  • 8 skivor parmaskinka
  • 8 skivor smakrik ost
  • Salt
  • Peppar
  • Sås
  • 2 msk kalvfond
  • 1 dl hett vatten
  • 1 ½ dl rödvin (går bra med matlagningsvin)
  • 3 dl grädde
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Ugn 200 C
    2. Skär filéerna i skivor och banka ut dom lite. Salta och peppra. Stek ett par minuter på var sida. Lägg köttet i en ugnsfast form. Skiva tomaterna och lägg dom ovanpå, därefter skinkan och täck till sist med osten. Gratinera ca 10-15 min.
    3. Sås: Vispa ur stekpannan med fond och vatten. Sila ner i en såskastrull. Koka upp och tillsätt vin och grädde. Sjud till såskonsistens eller red av såsen. Smaka av med salt och peppar.
    4. Servera med hasselbacks- eller klyftpotatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben