Ostgratinerade hamburgare

Serverar: 5-10 portioner

Saftiga hamburgare, jättegoda som huvudrätt, till vickning eller till buffébordet.

Ingredienser

  • 1 hackad gul lök
  • Smör till stekning
  • 800 g nötfärs
  • 1 ½ tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 5 skivor strimlat bacon
  • 10 skivor vitt formbröd
  • 3 skivade tomater
  • Ca 1 dl riven ost
  • Garnering
  • Ev färsk oregano
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader.
    2. Fräs löken i lite smör tills den blir genomskinlig utan att ta färg. Blanda löken med färsen. Krydda med salt och peppar och forma till ca 10 biffar, ungefär lika stora som brödskivorna. Stek biffarna ca 2 minuter per sida.
    3. Fräs baconet hastigt. Rosta brödskivorna lätt i ugnen på ena sidan och lägg den rostade sidan neråt på en plåt. Lägg baconet på brödskivorna och lägg biffarna ovanpå. Fördela tomatskivorna över, strö på osten och gratinera ca 5 minuter.
    4. Garnera ev med några kvistar oregano.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben