Ostkaka med färskost

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 15 minuter

Så enkel men så gudomligt god! Gott med sylt och vispad grädde till!

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 4 msk vetemjöl
  • 3 dl gräddmjölk
  • 20 sötmandlar
  • 1 bittermandel
  • 500 g färskost (keso)
  • 2 msk socker
  • Till servering
  • Sylt
  • Vispgrädde
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader. Hacka mandeln, gärna i matberedare.Vispa ihop ägg, vetemjöl och gräddmjölk till en slät blandning. Rör ner mandel, färskost och socker i blandningen. Häll smeten i en smord, ugnssäker form och grädda i mitten av ugnen, ca 50 minuter eller tills kakan fått färg. Låt svalna.

    Liknande recept

    4
    50 min
    4-6
    1
    3.3
    1 h 15 min
    4
    12

    Kommentarer (1)

    zonale 10 mars 2010

    Enkel att göra och mycket god. Hade den efter en soppa och serverade blåbärsgrädde till. Ger den full pott!

    Relaterade Artiklar

    Cheesecake
    Den amerikanska ostkakan, cheesecake, är en riktigt trevlig dessert so...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben