Ostkål med Tapenade

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 500 g vitkål
  • 1 knippe dill
  • 125 g ost
  • 1 schalottenlök
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk vatten
  • Tapenade
  • 30 g svarta oliver
  • 30 g inlagda soltorkade tomater
  • 1 msk kapris
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    Skär kålen i tunna strimlor, hacka dillen och grovriv osten. Skala och hacka löken. Häll olja och vatten i en vid gryta. Lägg i kälen och låt den fräsa ca 2 min utan att den tar färg. Dra grytan från värmen och rör ner ost, dill och lök. Rör om så att osten smälter.Tapenade: Kärna ur oliverna och hacka dem grovt tillsammans med tomater, kapris och vitlök. Lägg ner ingredienserna i en mixer. Häll i oljan och mixa till en jämn puré. Smaka av med salt och peppar. På bilden är ostkålen toppad med tapenade och garnerad med hyvlad, stekt vitlök.

    Liknande recept

    1 h 20 min
    4-6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben