Ostkrämstarte med parmachips

Pajskalet och parmachipsen kan förberedas en eller flera dagr i förväg, sen läggs fyllningen i vid servering.

Ingredienser

  • Pajskal
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g kallt smör i tärningar
  • 3 msk iskallt vatten
  • Ostkrämsfyllning
  • 140 g ädelost
  • 250 g kesella, 10%
  • 1 msk flytande honung
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • Parmachips och dekor
  • 5 skivor parmaskinka
  • 12 kluvna urkärnade vindruvor
  • Instruktioner

    1. Ger 10 bitar
    2. Sätt ugnen på 225 grader. Hacka snabbt ihop mjöl, smör och vatten i en matberedare till en smulig massa. Tryck ut degsmulorna i form med löstagbar kant och kyl i 30 minuter. Grädda pajskalet ca 12 minuter.
    3. Rör osten smidig med kesella, honung, salt och peppar.
    4. Till osten skär du skinkskivorna i halvor och lägger dem på bakpappersklädd plåt. Ugnstek dem knapriga i 4 -5 minuter i 225 grader.. Fyll pajskalet inför serveringen med ostkrämen och dekorera med halverade vindruvor och stäkk parmachipsen i ostkrämen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben