Ostpaj med färska räkor

God och serveras kall

Ingredienser

  • Ostpaj med färska räkor
  • Till botten
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 dl riven parmesanost
  • 75 g smör
  • 3 msk filmjölk
  • Att lägga ovanpå
  • 1 burk crème fraiche
  • 2 tsk örtkrydda
  • ½ gurka
  • 500 g färska räkor
  • dill
  • ev. löjrom eller annan rom
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200°C. Hacka samman vetemjöl, ost och smör till finkornig blandning. Arbeta snabbt in filmjölken. Lägg degen i kyl ca 30 min. Tryck ut degen i pajform (ca 30 cm i diameter). Grädda i 200 °C ca 15 minuter eller tills dess pajen blir gyllenbrun. Pajbotten ska vara helt kall innan den garneras. Skala räkorna. Blanda örtkryddan med crème fraiche och bred blandningen över pajbotten. Garnera med de skalade räkorna, skivad gurka, dill och ev rom.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben