Ostpanerad fläskfilé

Serverar: 4 portioner

Ska vara västerbottenost, men det går jättebra med vanligt riven ost. Gott att göra som helgsmat eller till fest.

Ingredienser

  • 1 fläskfilé
  • 300 g riven ost
  • 2 ägg
  • 2 dl mjöl
  • Kryddor
  • Margarin
  • Instruktioner

    Skiva fläskfilén i önskad tjocklek. Jag brukar blanda ner kryddor i mjölet. Vänd sedan först skivorna i vetemjöl, sedan i ägg och till sist i riven ost. Stek i margarin. Vänd ofta för osten brukar ha förmåga att brännas. Om man vill kan man lägga köttbitarna färdig stekta i en ugnsform och in i ugnen. Men då mister dom krispigheten. Klar att servera till ex. potatis, sallad och sås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben