Ostpanerad fläskfilé med paprikaröra

Serverar: 4 portioner

När du panerar tänk på att först vända köttet i ägg och sedan i ströbröd. Inte tvärtom.

Ingredienser

  • Ca 600 g fläskfilé
  • Salt
  • Peppar
  • 1 uppvispat ägg
  • Paprikapulver
  • Ca 2 dl ströbröd
  • 3 msk riven parmesan
  • 1 tsk dragon
  • Paprikaröra
  • 2 stora paprikor, strimlade
  • 2 gula lökar, skivade
  • Ca 150 g champinjoner, skivade
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • Olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Olja och margarin till stekning
  • Tillbehör
  • 4 port kokt ris
  • Instruktioner

    1. Fräs grönsakerna i olivolja i en gryta. Sänk värmen, krydda och låt småputtra under lock medan köttet steks.
    2. Blanda ströbröd, ost, paprikapulver, dragon, salt och svartpeppar på en tallrik.
    3. Skiva köttet och banka ut skivorna till platta biffar. Vänd dem i ägg, låt rinna av och vänd dem sedan i ströbrödet.
    4. Stek köttet klart i en blandning av olja och margarin i en panna på medelvärme.
    5. Lägg upp köttet med riset runtom och grönsaksröran över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben