Ostpanerad omelett

Serverar: 2 portioner

Tid: 15 minuter

Jag läste om denna omelett på LCHF-gourmet, testade och upptäckte den bästa omelett någonsin, knaprig yta och krämigt innehåll. Så gott. Jag använde teflonstekpanna för att osten inte skulle fastna i pannan, en väl insekt gjutjärnspanna borde också fungera.

Ingredienser

  • Minst 6 skivor smakrik ost
  • 3 st ägg
  • 3 msk grädde
  • Salt
  • Smör till stekning
  • Instruktioner

    1. Värm stekpannan och klicka ner en rejäl smörklick.
    2. Vispa ihop omelettsmeten, dvs ägg, grädde och lite salt.
    3. När pannan är riktigt varm läggs ostskivorna i pannan. Osten ska täcka hela stekpannan.
    4. Låt osten smälta ner helt och bubbla lite. Häll omelettsmeten ovanpå osten och grädda omeletten tills den stannar. Den ska fortfarande vara lite krämig på ytan.
    5. Omeletten gräddas på relativt hög värme. Kolla att det inte bränner i botten.
    6. Vik ena halvan av omeletten över den andra halvan och låt det grädda lite till.
    7. Om du lyckats är osten nu lite knaprig och spröd medan omeletten är krämig.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben