Jag läste om denna omelett på LCHF-gourmet, testade och upptäckte den bästa omelett någonsin, knaprig yta och krämigt innehåll. Så gott.
Jag använde teflonstekpanna för att osten inte skulle fastna i pannan, en väl insekt gjutjärnspanna borde också fungera.
Ingredienser
Minst 6 skivor smakrik ost
3 st ägg
3 msk grädde
Salt
Smör till stekning
Instruktioner
- Värm stekpannan och klicka ner en rejäl smörklick.
- Vispa ihop omelettsmeten, dvs ägg, grädde och lite salt.
- När pannan är riktigt varm läggs ostskivorna i pannan. Osten ska täcka hela stekpannan.
- Låt osten smälta ner helt och bubbla lite. Häll omelettsmeten ovanpå osten och grädda omeletten tills den stannar. Den ska fortfarande vara lite krämig på ytan.
- Omeletten gräddas på relativt hög värme. Kolla att det inte bränner i botten.
- Vik ena halvan av omeletten över den andra halvan och låt det grädda lite till.
- Om du lyckats är osten nu lite knaprig och spröd medan omeletten är krämig.
Liknande recept
Kommentarer (0)