Ostpotatis med löjrom

God förrätt...plock på buffébordet...

Ingredienser

  • 1 kg tvättad, stor potatis
  • 2 msk Arla smör & rapsolja
  • 2 dl riven Kvibille cheddar
  • 2 dl Arla Köket crème fraiche
  • 200 g löjrom
  • ½ dl hackad rödlök
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°.
    2. Skär potatisen i 1 ½ cm tjocka skivor. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Ringla över smör-&rapsolja. Stek i mitten av ugnen 15 min.
    3. Strö över osten och stek ytterligare ca 10 min. Låt potatisen kallna.
    4. Klicka crème fraiche och löjrom på potatisskivorna. Strö över lök och svartpeppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (6)

    Ullas 30 december 2009

    Låter supergott, måste testa :)

    Ullas 30 december 2009

    Låter supergott, måste testa :)

    Ullas 30 december 2009

    Låter supergott, måste testa :)

    Ullas 30 december 2009

    Låter supergott, måste testa :)

    Vivecal 22 mars 2010

    Ska testa detta till påsk. Verkar gott och enkelt

    Kattis62 2 april 2010

    Håller på att göra den nu, verkar jättegott

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben