Oxfilé carpaccio med Västerbottensost

Serverar: 4 portioner

En riktigt lyxig förrätt!

Ingredienser

  • 200 g oxfilé, gärna hängmörad
  • 200 g små polkabetor eller rödbetor
  • 1 äpple
  • 1 dl fint riven pepparrot
  • 1 kruka sallad
  • 100 g Västerbottensost
  • 2 msk rapsolja
  • Flingsalt
  • Nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Salta och peppra oxfilén och bryn runt om i olja i en het panna. Låt svalna och lägg köttet i frysen ca 1 timme, så att det blir fast och lätt att skära i tunna skivor. Koka betorna i saltat vatten tills de är nätt och jämnt mjuka. Låt svalna och skala dem sedan.
    2. Skär äpplet i små tärningar. Blanda med pepparrot, salt och peppar. Fördela salladen på tallrikar. Skär köttet i tunna skivor och lägg på salladen. Strö över äpple- och pepparrotsblandningen.
    3. Dekorera med klyftade betor och tunt hyvlad Västerbottensost. Ringla på lite rapsolja och strö lite salt och peppar över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben