Oxfilé salsa verde

Serverar: 6 portioner

De absolut godaste smakerna till oxfilé är Italienska! Parmesan, pinjenötter, örter... Salsa verde är en syrlig örtdressing som är helt underbar!

Ingredienser

  • Ca 800 g oxfilé
  • 1 msk hackad färsk rosmarin
  • ½ dl hackad färsk oregano
  • ½ msk hackad färsk salvia eller 1 tsk torkad
  • 1 tsk mortlad svartpeppar
  • 1 msk flingsalt
  • 70 g rucola
  • 100 g parmesan, hyvlad
  • ½ dl pinjenötter, torrostade
  • Salsa verde
  • 1 kruka persilja, hackad
  • ½ kruka basilika, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 2 msk kapris
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1½ dl mild olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader.
    2. Låt köttet vila 1 timme i rumstemperatur före stekning. Lägg örter, peppar och salt på en skärbräda och rulla köttet över kryddorna så att de fastnar ordentligt. Hetta upp en stekpanna. Stek köttet i torr panna på medeltemperatur 5-10 minuter runt om. Vänd inte köttet förrän det fått stekyta.
    3. Stick in en köttermometer i mitten av den tjockaste delen av oxfilén. lägg köttet i en ugnsform och stek i mitten av ugnen till önskad innertemperatur. Rosaröd: 55 grader, medium 60 grader, well done 70 grader. Låt vila på skärbrädan ca 15 minuter, så att köttsaften inte rinner ut när det skärs i tunna skivor. Temperaturen i köttet höjs 3-5 grader när det vilar.
    4. Salsa verde: Mixa alla ingredienser till en slät sås och smaka av med salt och peppar.
    5. Lägg rucola och skivad oxfilé på ett uppläggningsfat. Ringla över lite av såsen. Hyvla över parmesan och strö över pinjenötter. Salta och peppra eventuellt och servera med sås bredvid.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben