Pad Thai med inspiration från Jennys matblogg

Serverar: 5 portioner

Tid: 45 minuter

En Pad Thai som uppskattades av barnen med "rätt" sås. Receptet är taget från Jenny matblogg, men jag har bytt ut kyckling mot quorn för att det ska bli vegetariskt och sett till att chilin får tas som tillbehör för att alla ska kunna bestämma hur starkt de vill ha rätten.

Ingredienser

  • 300 g Quornbitar
  • 3 msk olja (att steka/wok:a i)
  • 400 g äggnudlar / risnudlar
  • 2 gula lökar
  • 3 vårlökar
  • 200 g böngroddar (t.ex. på burk)
  • 2 ägg
  • Sås
  • 1 msk fisksås
  • 1,5 msk ostronsås
  • 0,5 msk kinesisk soja
  • 3 vitlöksklyftor
  • 3 msk vatten
  • 1 lime (endast saften)
  • 1 tsk socker
  • Tillbehör
  • Chiliflingor
  • Hackade jordnötter
  • Hackad färsk koriander
  • Instruktioner

    1. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Hetta upp en wokpanna/stekpanna med olja och fräs gul lök (i klyftor) och quorn. Stek på medelvärme i några minuter. Blanda ihop alla ingredienser till såsen i en skål (vitlöken ska vara pressad eller fint hackad). Blanda ner nudlar, hackad vårlök och groddar i lök- och quorn-fräset och fräs med lite mer olja. Rör sedan ner såsen och därefter äggen (lättvispade). Låt fräsa under omrörning tills äggen har stelnat.
    2. Servera med tillbehören i varsin skål.
    3. Det går bra att utesluta äggen och välja nudlar utan ägg för den som önskar göra rätten vegansk.

    Liknande recept

    3.3
    20 min
    3-4
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben