Paella i paprikaskålar - Tapas

Serverar: 20 portioner

Ytterligare ett recept till tapas-bordet.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 3 msk olivolja
  • 4 dl arborioris
  • 1 burk hela tomater
  • 8 dl vatten
  • 2 msk fisk- eller hummerfond
  • 2 msk kycklingfond
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 3 lagerblad
  • 2 tsk salt
  • 2 krm chilipeppar
  • 2 påsar saffran
  • 300 g fryst skaldjursmix
  • 1/2 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 10 små röda, gröna och gula paprikor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka lök och vitlök. Skär paprikan (som skall vara i paellan) i små bitar. Fräs löken i olja ca 3 min. Tillsätt vitlök, paprika och ris och fräs ca 1 min. Häll risblandningen i en långpanna.
    2. Blanda tomater, vatten, fond, vin, lagerblad, salt och chili. Stöt saffranet och blanda ner det. Häll blandningen över riset. Täck plåten med aluminiumfolie och tillaga mitt i ugnen ca 50 min.
    3. Tina skaldjursmixen. Fräs den i oljan. Salta. Ta ut långpannan ur ugnen efter 50 min och låt den stå och ånga av ca 10 min. Blanda ner skaldjuren.
    4. Halvera paprikorna på längden och ta bort kärnorna. Fyll paprikahalvorna med paella.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben