Serverar: 4-6 portioner
Jätte gott !!
1. Fräs riset i olja i en rejäl gryta några minuter under omrörning. Grovhacka urkärnad chilifrukt. Tillsätt saffran, gurkmeja och chili, låt fräsa i någon minut.Häll på 7 dl vatten och 1½ tsk salt. Låt koka på svag värme under lock ca 20 minuter. Ta av och låt svalna. 2. Skala och strimla löken. Skär fänkålen i fjärdedelar, ta bort rotfästet och strimla fänkålen tunt. Fräs lök, fänkålen och finhackad vitlök mjuk i 2 msk olivolja på medelhög värme. Rör om då och då så att det inte tar färg. 3. Rör ihop kycklingbuljong, ½ dl olivolja och citronsaft och häll över löken och fänkålen. Låt svalna. Häll av skaldjuren. Blanda ris skaldjur, fänkål, lök , buljong och oliver. smaka av med salt och peppar. tillsätt hackad persilja. Servera med frasiga baguetter.