Paellainspirerad skaldjurssallad

Serverar: 4-6 portioner

Jätte gott !!

Ingredienser

  • 4 dl långkorningt ris
  • olivolja
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 påse ( ½ g) saffran
  • 1 tsk gurkmeja
  • 2 gula lökar
  • 2 msk hackad vitlök
  • 3 dl kall kycklingbuljong
  • ½ dl citronsaft
  • 1 burk ( 390 g) lyxräkor i lake
  • 2 dl svarta oliver
  • 1 dl persilja
  • Instruktioner

    1. Fräs riset i olja i en rejäl gryta några minuter under omrörning. Grovhacka urkärnad chilifrukt. Tillsätt saffran, gurkmeja och chili, låt fräsa i någon minut.Häll på 7 dl vatten och 1½ tsk salt. Låt koka på svag värme under lock ca 20 minuter. Ta av och låt svalna. 2. Skala och strimla löken. Skär fänkålen i fjärdedelar, ta bort rotfästet och strimla fänkålen tunt. Fräs lök, fänkålen och finhackad vitlök mjuk i 2 msk olivolja på medelhög värme. Rör om då och då så att det inte tar färg. 3. Rör ihop kycklingbuljong, ½ dl olivolja och citronsaft och häll över löken och fänkålen. Låt svalna. Häll av skaldjuren. Blanda ris skaldjur, fänkål, lök , buljong och oliver. smaka av med salt och peppar. tillsätt hackad persilja. Servera med frasiga baguetter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben