Päron- och ädelostpaj

Serverar: 4 portioner

En läcker paj med söta päron och salt roquefortost!

Ingredienser

  • Deg
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2½ dl vetemjöl
  • 1 nypa salt
  • 3 msk iskallt vatten
  • Fyllning
  • 3 mogna päron
  • 2 msk råsocker
  • 1 krm finhackad färsk rosmarin
  • 50 g kallt smör
  • 100 g roquefortost
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop det rumsvarma smöret med mjölet, saltet och vattnet till en deg. Låt den vila i kylen i 30 min.
    2. Kavla ut och täck en pajform, ca 23 cm i diameter, med degen.
    3. Sätt ugnen på 175 grader.
    4. Skiva päronen och fördela i pajformen. Blanda råsockret och rosmarinen och strö över päronen. Hyvla över det kalla smöret.
    5. Baka pajen i ugnen i ca 30 min. Låt svalna något och garnera med roquefortosten och en rosmarinkvist. Servera som en rätt på en buffé.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben