Päron- och ädelostpaj
Serverar:
4 portioner
En läcker paj med söta päron och salt roquefortost!
Ingredienser
Deg
100 g rumsvarmt smör
2½ dl vetemjöl
1 nypa salt
3 msk iskallt vatten
Fyllning
3 mogna päron
2 msk råsocker
1 krm finhackad färsk rosmarin
50 g kallt smör
100 g roquefortost
Instruktioner
Blanda ihop det rumsvarma smöret med mjölet, saltet och vattnet till en deg. Låt den vila i kylen i 30 min.
Kavla ut och täck en pajform, ca 23 cm i diameter, med degen.
Sätt ugnen på 175 grader.
Skiva päronen och fördela i pajformen. Blanda råsockret och rosmarinen och strö över päronen. Hyvla över det kalla smöret.
Baka pajen i ugnen i ca 30 min. Låt svalna något och garnera med roquefortosten och en rosmarinkvist. Servera som en rätt på en buffé.
Liknande recept
Ädelostpaj med sallad
5
1 h 30 min
4-5
1
Ädelostpaj
4-6
Päron- och kycklingsoppa
6-8
Broccoli- och ädelostpaj
4.8
1
4
Päron- och konjakstryffel
5
25
Ädelostpaj
16
Päron- och hallonfylld vetekaka
8
Ädelostpaj med päron
5
8
1
Päron- och pinjepaj
8
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!