Päron- och blåbärstarte med mandelmassa

Serverar: 8-12 portioner

Ta genvägen med färdig smördeg och gör denna rustika och frasiga paj med god fyllning.

Ingredienser

  • 1 rulle kyld smördeg, 230 g
  • Fyllning
  • 150 g mandelmassa
  • 50 g sötmandel
  • 2 päron
  • 1½ dl färska blåbär
  • ½ vaniljstång
  • 2 msk socker
  • Servering
  • Crème fraiche, vispad grädde eller vaniljglass
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Riv mandelmassan och strö den över degen, spara ca 3 cm runt om kanten. Hacka mandeln. Kärna ur päronen och skär dem i klyftor.
    3. Fördela päronen på mandelmassan och strö över blåbären. Skrapa fröna ur vaniljstången och blanda med socker och mandel. Strö blandningen över päronen. Vik upp kanten och nyp ihop.
    4. Grädda tarten i nedre delen av ugnen ca 25 minuter. Servera den ljummen med crème fraiche, grädde eller glass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben