Päron- och gorgonzolasallad

Serverar: 4 portioner

Denna klassiska, eleganta sallad med päron och ost får perfekt balanserade smaker med lätt honungsdressing.

Ingredienser

  • 3 msk extra virgin olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk honung
  • 2 päron
  • 2½ dl smulad gorgonzola
  • 1½ l blandad grönsallad
  • Nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Rör samman olivolja, vitvinsvinäger och honung till en slät dressing. Blanda väl, täck över och ställ åt sidan i rumstemperatur.
    2. Skär päronen i tunna klyftor, skär bort kärnhuset. Lägg päronen i en skål tillsammans med gorgonzolaosten och salladen. Vänd försiktigt så att ingredienserna blandas utan att osten smulas ytterligare.
    3. Lägg över salladen i en serveringsskål, häll över dressingen och blanda försiktigt ingredienserna före servering. Smaka av med nymald svartpeppar och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben