Päron- och krusbärsrutor

Serverar: 30 portioner

Om du inte kan få tag på krusbärs arom, så kan du byta om till krusbärssylt i kakan och och päron arom i glasyren. Jag köpte min krusbärs arom hos Urtegården i Danmark. Päron arom finns att köpa hos Borgeby Kryddgård.

Ingredienser

  • 3 dl flytande margarin
  • 3 dl vatten
  • 2 dl Kiviks Päron Lättdryck
  • 7 ägg
  • 6 dl strösocker
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • Ev. 1 tsk päron arom (för att förstärka päronsmaken)
  • Glasyr
  • 500 g Philadelphia färskost
  • 5 dl florsocker
  • 2 tsk krusbärs arom
  • 10 droppar gul hushållsfärg
  • Garnering
  • Valfritt strössel
  • Chokladspån
  • Instruktioner

    1. Smörj en långpanna, 30 x 40 cm, strö på ströbröd. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin och vatten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Tillsätt päron aromen och rör om. Grädda i nedre delen av ugnen i 20-40 minuter i 175 grader. Låt svalna.
    2. Glasyr: Rör ihop alla ingredienserna till en slät krusbärfärgad glasyr. Bred ut över kakan. Garnera efter önskemål.
    3. Hoppas att det skall smaka!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben