Päron- och mandelmuffins

Serverar: 12 portioner

Saftiga päronmuffins som blir extra goda med knapriga mandelbitar i smeten.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1½ dl socker
  • 1 dl farinsocker
  • 1 3/4 dl filmjölk
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör, smält
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 dl vetemjöl
  • 50 g sötmandel, hackad
  • 1 stort päron, skalat och rivet
  • Garnering
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt farinsocker, filmjölk, vaniljsocker och smör. Blanda bakpulver och vetemjöl och rör ner det ihop med den hackade mandeln och päronrivet i smeten.
    3. Ställ ut ca 12 muffinsformar på en plåt eller helst i en muffinsplåt om du har en. Fyll till 3/4 med smet. Grädda muffinsen mitt i ugnen i 15-18 minuter. Låt dem svalna på ett galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben