Päron- och palsternackssoppa

Serverar: 4 portioner

En god och lite otippad kombination där både päron och palsternacka ger en något söt smak till soppan. Knapriga nötter och persiljeolja ger det lilla extra.

Ingredienser

  • 1 stor palsternacka, ca 250 g
  • 1 bakpotatis, ca 200 g
  • 1 gul lök
  • 2 päron, Alexander Lukas
  • 1 l vatten
  • 1½ grönsaksbuljongtärning
  • 1 lagerblad
  • 2½ dl matlagningsgrädde
  • 1 msk pressad citron
  • 1½ tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • Topping
  • 25 g valnötter
  • 1 msk hackad persilja
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • Instruktioner

    1. Skala och tärna palsternacka, potatis och lök. Kärna ur och tärna päronen. Lägg rotfrukter och päron i en gryta och häll på vattnet. Tillsätt buljongtärningar och lagerblad och låt koka upp.
    2. Sjud under lock tills rotfrukterna är mjuka, ca 25 minuter. Ta upp lagerbladet och mixa soppan slät med mixerstav. Häll grädden i soppan och koka upp. Tillsätt citronsaften. Krydda med salt och peppar.
    3. Topping: Grovhacka valnötterna. Mixa persilja, olja och salt med mixerstav.
    4. Häll soppan i tallrikar. Ringla över den gröna oljan och strö på nötterna. Servera genast!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben