Päron- och pumpakaka

Serverar: 12 portioner

Tid: 1 timme

Det började med att jag hade en butternutpumpa liggande hemma som jag ville göra något med och - voíla! Jag kan själv tycka att det är krångligt med recept med "specialingredienser", men detta var ett rent experiment från min sida så anpassa du efter de ingredienser du har hemma. Mängden sukrin motsvarar samma mängd vanligt socker. Ca 180 kcal/bit.

Ingredienser

  • 150 g matfett eller 1½ dl neutral olja
  • 1 msk mandelsmör
  • 2 ägg
  • 1½ dl sukrin
  • 2 dl rivet päron (Anjou)
  • 3 dl riven pumpa (butternut squash)
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl majsmjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 dl Chai havredryck
  • 1 krm salt
  • 1 msk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Smält smör/margarin om du inte använder olja och blanda med havredryck. Blanda de torra ingredienserna, rör i de pumpa och päron. Blanda snabbt ihop med vätskan och äggen. Rör inte alltför noga, då blir kakan "tung". Strö över kardemumma och havregryn.
    2. Lägg i en form (eller muffinsformar) och grädda i 40 minuter på 150 grader.
    3. Låt svalna något innan du skär upp kakan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben