Päron- och svartpepparsill

Smakar precis som det låter kryddigt och friskt. Servera den gärna med en päron och äpplesnaps som du enkelt gör själv.

Ingredienser

  • 1 burk löksillsfilé, 540 g
  • ½ päron, gärna en fast sort
  • 1 liten schalottenlök
  • ½ tsk grovmald svartpeppar
  • 1 tsk absolut pears, kan uteslutas
  • 1½ dl 1-2-3-lag
  • 1-2-3-lag
  • 1 dl ättikssprit, 12%
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • Garnering
  • päronstrimlor
  • Instruktioner

    1. Det blir 5 dl lag som kan användas till annan sillinläggning.
    2. Koka upp ingredienserna till lagen och rör så att sockret löser sig. Låt kallna.
    3. Ta up sillen ur lagen och låt den rinna av. Kärna ur och skär päronet i små, små tärningar. Skala och skär schalottenlöken i tunna skivor.
    4. Blanda ner päron, lök, peppar och sprit i 1-2-3-laqen och lägg i sillen. Låt stå och dra i 1 dygn i kylskåp. Hållbar i ca två veckor i kyl.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben