Päronkaka med glasyr

En fin liten päronkaka med glasyr. Gott till kaffetåren men passar även som liten efterrättskaka.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 2 dl socker
  • 3 ägg
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 konserverade päronhalvor
  • Rivet skal av en citron
  • Glasyr
  • 2 dl creme fraiche
  • 3/4 dl florsocker
  • Strimlat eller rivet skal av en halv citron
  • Instruktioner

    1. Smörj och bröa en kakform, helst med löstagbar botten. Rymd ca 1 ½ liter Rör smör och socker pösigt. Tillsätt ett ägg itaget och rör kraftigt mellan varje. Rör ner citronskal. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det. Klicka ut smeten i formen. Låt päronen rinna av . Kär de avrunna päronen i klyftor,tryck ner dem lätt i smeten och grädda kakan i nedre delen av ugnen tills den har fått en färg och är genomgräddad ca 40 minuter. Blanda glasyren och bred den över kakanoch grädda i 5 minuter till. Om en kransform har använts är det lättare att först stjälpa upp kakan på ett bakplåtspapper på olåt och sedan bred på glasyren och sen in i ugnen 5 minuter.
    2. Ungsvärme 175 grader

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben