Päronkaka med kardemumma

Tid: 1 timme

Enkel och endast med ingredienser man har hemma. Smarrig!!!

Ingredienser

  • 2 medelstora mogna päron
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk äkta vaniljsocker
  • Kaksmet
  • 3 stora ägg
  • 4 dl strösocker
  • 4 ½ dl vetemjöl
  • ½ tsk stött kardemumma
  • 3 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 25 g smör
  • Vaniljglass till servering
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en 24 cm springform. Kärna ur päronen och skär 1-2 cm bitar. Lägg i en påse med 1 msk strösocker och vaniljsocker - skaka runt påsen. Lägg åt sidan medan du gör smeten. Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och poröst. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggsmeten. Bred ut den tjocka smeten i formen. Tryck nu ner päronen i smeten. Fördela små klickar av smör på toppen. Grädda i ca 45-50 min tills päronen är mjuka och kakan blivit gyllene. Täck med folie om kakan blir för mörk. Servera päronkakan ljummen med vaniljglass!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben