Päronmarmelad

Tid: 30 minuter

Mycket god till söndagsmorgonens rostade macka eller till en bit grönmögelost t ex Kvibille ädel.

Ingredienser

  • ½ kg päron
  • Saften av en ½ citron
  • 250 g syltsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk calvados eller konjak (om man vill)
  • Instruktioner

    1. Skala kärna ur och skär päronen i små bitar. Lägg dem i en kastrull och tillsätt citronsaften.
    2. Låt päronen koka upp och sjuda på svag värme ca 10 minuter utan lock. Tillsätt syltsocker och koka häftigt ca 2 min. Ta kastrullen åt sidan och låt den stå ca 5 min. Blanda ner vaniljsocker.
    3. Smaksätt eventuellt med Calvados eller konjak. Häll upp i två små väl rengjorda varma burkar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben