Päronmarmelad

Serverar: 8-10 portioner

Ställ fram några goda rumstempererade ostar, t.ex. chèvre och brie, olika kexsorter och denna goda marmelad.

Ingredienser

  • 3 päron (ca 250 g)
  • 2 msk vatten
  • ½ lime, strimlat skal och juice
  • 1 tsk fruktpektin (Certopulver)
  • 2 dl strösocker
  • Instruktioner

    1. Skala och skär päronen i små bitar. Lägg i en kastrull. Tillsätt vatten, limeskal och juice. Låt allt koka med lock i ca 10 minuter.
    2. Blanda fruktpektinet med 2 msk socker och rör ner i kastrullen. Låt det koka 1 minut. Tillsätt resten av sockret och låt det koka i ca 5 minuter. Låt svalna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben