Päronpaj med havregryn - diabetiker
Serverar:
4-5 portioner
Då päronen är söta i sej själv behövs ytterst lite lättströ!
Ingredienser
2 päron
1 1/2 dl fiberhavregryn
1 1/2 dl vetemjöl
3/4 dl flytande fett
1 msk lättströ
1/2 tsk rivet citronskal
Till servering
Gräddfil eller lätt crème fraiche
Instruktioner
Ugn: 225°
Dela päronen i halvor på längden. Ta bort kärnhuset med en tesked och skär i skivor tvärs över. Fördela päronskivorna i botten på en ugnssäker form.
Blanda fiberhavregryn, vetemjöl och flytande fett. Smaksätt med 1 msk lättströ och 1/2 tsk rivet citronskal och lägg smuldegen ovanpå päronen.
Grädda i 225° varm ugn i 20 minuter. Servera med gräddfil eller lätt crème fraiche.
Liknande recept
Tekakor med havregryn
4
15-20
2
Tekakor med havregryn
5
40
5
Goda nyttiga pannkakor, med havregryn
4.6
4
7
Bröd med havregryn och honung
4.4
1
10
Mjuk citron- och chokladkaka med havregryn
Frukostbröd med fiberberikade havregryn
4.4
24
4
Smala tekakor med havregryn
30 min
20
Smoothie med frukt och havregryn
10 min
4
Frallor med havregryn.
4
2 h
30
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!