Päronpaj med mandelmassa

Serverar: 10 portioner

Mandelmassan är en fin smakkompis till äpplen, men passar minst lika bra till päron.

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk socker
  • Fyllning
  • 300 g mandelmassa
  • 3 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 3 söta päron
  • 2 msk socker
  • 1 tsk kardemumma
  • Servering
  • Vispad grädde eller vaniljsås
  • Instruktioner

    1. Kör smör, vetemjöl och socker till en deg i en matberedare eller blanda ihop allt i en bunke för hand. Tryck ut degen i en pajform ca 26 cm i diameter. Låt pajskalet stå kallt i 30 minuter.
    2. Sätt ugnen på 200 grader.
    3. Blanda mandelmassa, ägg och mjölk, antingen i en matberedare eller med elvisp. Bred ut mandelmasseblandningen i pajskalet.
    4. Kärna ur päronen och skär dem i tunna skivor. Tryck ner päronen i fyllningen lite omlott. Strö över socker och kardemumma.
    5. Grädda pajen mitt i ugnen ca 35 minuter, eller tills smeten har stelnat.
    6. servera pajen ljummen med vispad grädde eller vaniljsås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben