Pärontartaletter med nöttäcke

Serverar: 9 portioner

Knapriga cashewnötter passar bra till päronen. Ta färska, saftiga päron istället för konserverade om du har.

Ingredienser

  • 1 paket smördeg på rulle, ca 250g
  • Lite vetemjöl till bakbordet
  • 1 burk konserverade päron, ca 420 g varav 230 g päron
  • ½ dl smält smör
  • Nöttäcke
  • 1 dl socker
  • 50 g smör
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 msk mjölk
  • 1 msk vetemjöl
  • 100 g salta cashewnötter
  • Servering
  • Vaniljglass, vaniljvisp eller vispad grädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Lägg ut smördegrullen på ett mjölat bakbord. Kavla ut rullen så att en blir kvadratisk. skär kvadraten i 9 rutor.
    3. Lägg smördegrutorna i portionspajformar, ca 9 cm i diameter. Formarna behöver inte smörjas. Vik in eventuellt överhängande deg.
    4. Skiva de avrunna päronen och fördela dem snyggt i pajformarna, gärna lite omlott.
    5. Blanda socker, smör, sirap, mjölk, vetemjöl i en kastrull. Låt det precis koka upp. Hacka nötterna grovt och rör ner dem.
    6. Häll nöttäcket över päronen. Pensla smördegskanterna med smält smör. Grädda tartaletterna mitt i ugnen ca 10 minuter tills degen och nöttäcket har fått fin färg.
    7. Servera med vaniljglass, vaniljvisp eller vispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben