Paglia e Fieno ai Funghi (italiensk pasta med svamp)

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Tagliatelle som är både grön och gul kallas i Italien för Paglia e Pieno. Det betyder hö och halm.

Ingredienser

  • 400 g tagliatelle, helst grön och gul
  • 2 msk salt
  • Valfri mängd blandad svamp, t ex portobellosvamp, champinjoner
  • 3 kvisttomater
  • 2-3 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 peperoncino (torkad chilifrukt)
  • 3 msk vitt matlagningsvin
  • Parmesanost att riva över
  • 1 kvist bladpersilja
  • Instruktioner

    1. Koka upp mycket vatten till pastan i en stor kastrull. Sätt den på medelhög värme
    2. Torka av svamparna med en bit fuktat hushållspapper så att de inte är jordiga. Skär bort det yttersta på foten av svampen och skiva hatten i knubbiga skivor. Dela tomaterna i kvartar och skär bort kärnorna i mitten. Skär tomatköttet i små fyrkanter.
    3. Häll 1 msk olja i en stekpanna med höga kanter. Sätt den på medelhög värme. Lägg i svampen, salta och sänk värmen lite. Stek svampen tills den blir mjuk, rör om hela tiden. Lägg upp svampen på en tallrik.
    4. Häll en ny matsked olja i stekpannan. Ta bort det pappriga skalet på vitlöksklyftan och lägg den och peperoncinon i stekpannan. Stek tills vitlöken blir svagt guldfärgad. Lyft upp vitlöken och peperoncinon. Lägg i den stekta svampen igen.
    5. Häll i vitt vin och lägg i de skurna tomaterna. Rör om ordentligt och låt det puttra upp. Ställ stekpannan åt sidan.
    6. Lägg salt och tagliatelle i det kokande pastavattnet och koka tills den är al dente. Rör om då och då med en sked. Häll av vattnet och lägg pastan i stekpannan med svampen. Ställ tillbaka stekpannan på plattan och rör om ordentligt. Låt såsen koka upp.
    7. Servera med en massa riven parmesanst och gärna lite finklippt bladpersilja över.

    Liknande recept

    4.5
    30 min
    4-6
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben