Pain d'épice

Serverar: 1 portioner

Tid: 1 timme

Gott julbröd med nötter och torkade frukter. Ingen jäsning behövs. Bara blanda och ha in i ugnen!

Ingredienser

  • 1½ dl vispgrädde
  • 1 dl honung
  • ½ dl farinsocker
  • 1 msk brödkrydda
  • 10 torkade aprikoser
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl valnötter
  • 3-4 dl vetemjöl special
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk malen kanel
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk flingsalt
  • Mandelspån till formen
  • Smör till formen
  • Instruktioner

    1. Sätt ungen på 150 grader.
    2. Värm grädde, honung, farinsocker och brödkrydda till ljummet.
    3. Hacka aprikoserna och blanda med resterande torra ingredienser.
    4. Häll ner vätskan i blandningen och rör om. Smält smör och pensla en sockerkaksform, bröa sedan med mandelspån. Häll degen i formen i mitten av ugnen ca 35 minuter.

    Liknande recept

    2 h 25 min
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben