Pain dépice

Pain dépice är en ljuvligt söt och kryddig kaka. I Frankrike serverar man den gärna med lite smör och marmelad till frukost eller eftermiddagsfikat.

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk malen kardemumma
  • ½ tsk malda nejlikor
  • ½ tsk malen muskot
  • 2 dl honung
  • 2 dl apelsinmarmelad
  • 50 g smör
  • ½ dl mjölk
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en avlång bakform.
    2. Blanda de torra ingredienserna samt kryddorna i en bunke.
    3. Värm honung, marmelad, smör och mjölk i en kastrull över låg värme. När allt har smält häll det över de torra ingredienserna. Rör till en slät smet.
    4. Häll smeten i formen, grädda i ca 45 minuter. Låt kakan svalna något i formen, stjälp sedan upp den på ett galler och låt kallna.

    Liknande recept

    2 h 25 min
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben