Paj med brie och soltorkade tomater

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme 5 minuter

God paj för fest och vardag.

Ingredienser

  • 6 plattor smördeg
  • 250 g brie
  • 8 soltorkade tomater i olja
  • 1 msk olja
  • 75 g skalad pekan- eller valnötter
  • 1 msk gräslök
  • 4 ägg
  • 2 dl kaffegrädde
  • Salt
  • Nymald peppar
  • Instruktioner

    Tina smördegsplattorna. Sätt ugnen på 200 grader. Skär brieosten i skivor. Torka av tomaterna och skär dem i mindre bitar. Smörj en pajform 24-26 cm i diameter med olja. Lägg smördegsplattorna på varandra och kavla dem till en rund deg ca. 3 cm större än formen. Klä formen med degen. Nagga den.för dela brieost och tomat och nötter och gräslök över degen. Vispa äggen lätt tillsammans med grädden smaka av med salt och peppar. Häll äggblandningen i pajen. och pensla kanten med ägg. Grädda pajen i 40 minuter, tills den är gyllenbrun och har stelnat. Pajen kan serveras varm eller kall

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben