Paj med räkor och svamp

Serverar: 4 portioner

Försvinnande god och så enkel att förbereda.

Ingredienser

  • Fyllning
  • 1 gul lök
  • 250 g färska champinjoner
  • 2 msk smör
  • ½ citron
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 ½ dl grädde/mellangrädde/matlagningsgrädde
  • 2 dl crème fraiche
  • 200 g skalade räkor
  • Dill
  • Pajskal
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 100 g margarin
  • 3 msk vatten
  • Instruktioner

    1. Fyllning: Hacka löken, skiva champinjonerna och låt mjukna i smöret i en kastrull. Droppa över saften från citronen. Rör i mjölet och späd med grädden. Koka samman till en stuvning och rör i crème fraichen. Lägg sedan i räkorna och låt allt bli genomvarmt utan att koka. Smaksätt stuvningen med salt, peppar och finklippt dill. Häll sedan stuvningen i det färdiggräddade pajskalet.
    2. Pajskal: Hacka raskt ihop mjöl och smör, tillsätt vatten Låt vila ca 1 tim i kylskåp. Grädda pajskalet ca 30 min i 200 º varm ugn.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben