Paj med rårörd kräm och färska jordgubbar

Serverar: 10 portioner

Enklare kan det inte bli. Pajskalet kan göras i förväg och förvaras i frysen. När gästerna kommer tas pajskalet fram. Det tinar medan du blandar samman fyllningen. Dekorera med jordgubbar och servera.

Ingredienser

  • Pajskal
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl råsocker
  • 1 krm salt
  • 100 g smält smör
  • 100 g mörk choklad
  • Fyllning
  • 3 dl crème fraiche
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk pressad citron
  • 3 msk honung
  • 1½ l färska jordgubbar
  • 1 dl aprikosmarmelad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°.
    2. Blanda vetemjöl, havregryn, socker och salt i en bunke. Tillsätt smöret och blanda samman. Tryck ut degen i en pajform med låg kant och löstagbar botten, ca 26 cm i diameter. Förgrädda ca 10 minuter mitt i ugnen. Ta ut pajskalet och låt det svalna.
    3. Bryt chokladen i bitar och smält den över vattenbad. Pensla pajskalets insida med chokladen och låt den stelna. Chokladen gör att pajskalet behåller sin krispighet och inte fuktas av fyllningen.
    4. Blanda försiktigt samman crème fraiche, vispad grädde, pressad citron och honung. Bred fyllningen i pajskalet och lägg tunt skivade jordgubbar ovanpå.
    5. Smält aprikosmarmeladen på svag värme i en kastrull och pensla den på jordgubbarna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben