Pallade körsbär, torkade i ugnen

Serverar: 1 portioner

Tid: 10 timmar

När man pallat/hittat körsbär men inte vet vad man ska göra med dem kan man torka dem i ugnen.

Ingredienser

  • Körsbär
  • Bakplåtspapper
  • Instruktioner

    1. Palla så mycket körsbär du hinner, ca 1 till 2 liter är lagom. Spring sen hem och kärna ur dem med t.ex. en potatisskalare.
    2. Sprid ut dem på bakplåtspapper på en plåt och ha dem i ugnen på ca 75 grader över natten.
    3. De kommer skrumpna ihop till små sura "russin". 1 liter färska bär blir ca 2 dl torkade bär.
    4. Gott och nyttigt som godis, tilltugg, i frukostfilen eller kanske till bakning.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10
    4
    1 h 15 min
    4
    1
    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben