Palsternackspuré

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Jättegott till lammsteken

Ingredienser

  • 4 medelstora palsternackor
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 ½ dl gräddmjölk
  • 1 msk citronsaft
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Skala och skär palsternackorna i bitar.
    2. Koka dem i lättsaltat vatten eller ångkoka dem, men inte för mycket. De ska knappt bli mjuka.
    3. Koka under tiden upp gräddmjölken med de krossade vitlöksklyftorna.
    4. Fiska upp vitlöksklyftorna och lägg dem bland palsternackan och mixa det hela. Häll i lagom med mjölk och fortsätt mixa lite, det ska inte bli för löst!
    5. Smaka av med citronsaft och salt. Klart!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben