Reninnanlår med ostronskivling

Serverar: 4-6 portioner

Ingredienser

  • 1 Reninnanlår (700-1000 g)
  • 1 msk smör
  • 1 tsk timjan
  • 2 dl skållad skalad mandel
  • 400 g ostronskivling
  • 1 msk olivolja
  • 100 g färsk spenat
  • 2 msk balsamvinäger
  • Till servering: potatis- och palsternackspure
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Bryn köttet runt om i smör. Salta. peppra och tillsätt timjan. Lägg köttet i en ugnsfast form och stick in köttermometern i köttets tjockaste del. Stek i mitten av ugnen tills termometern visar 70 grader. Låt köttet vila ca 5 minuter.
    2. Rosta mandeln i torr stekpanna till den fått fin färg. Ställ den åtsidan så länge. Dela svampen i mindre bitar. Fräs den i olja ca 5 minuter. Tillsätt spenat, madel och vinäger och fräs i ytterligare någon minut. Smaka av med salt och peppar. Skär köttet i skivor. Servera med svampblandningen och potatis- och palsternackspuré.
    3. Lyxig fredagsmat med saftigt reninnanlår!

    Liknande recept

    4
    45 min
    4
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben