Palsternackssoppa med curryfräst äpple och kikärter

Serverar: 4 portioner

Soppan innehåller vin som smaksättare, men alkoholen kokar dock bort.

Ingredienser

  • 1 gul lök, hackad
  • 1 msk rapsolja
  • 500 g palsternacka, tärnad
  • 1 ½ dl torrt vitt vin
  • 6 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärning
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde
  • 1 krm vitpeppar
  • Curryfräs
  • 1 burk kikärter, (410 g)
  • 1 äpple, stort, tärnat
  • 1 msk matolja
  • 2 tsk currypulver
  • 1 krm salt
  • Persilja
  • Instruktioner

    1. Fräs löken i olja i en kastrull. Tillsätt palsternacka, vin, vatten och buljongtärningar. Koka under lock tills palsternackan är mjuk, 10–12 min.
    2. Curryfräs: Skölj kikärterna i kallt vatten, låt rinna av ordentligt. Fräs hastigt kikärterna och äpplet med curry och salt i oljan i en stekpanna på hög värme.
    3. Mixa soppan slät och häll tillbaka den i kastrullen. Tillsätt grädde och smaka av med peppar. Servera soppan med curryfräset. Garnera ev med persiljekvist.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben