Palt

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Här kommer en genväg till god palt

Ingredienser

  • 2 dl mathavre
  • 4 dl vatten
  • 1 msk salt
  • 1 st ägg
  • 6-8 dl vetemjöl
  • bogfläsk
  • Instruktioner

    Blötlägg mathavre vatten och salt minst 2 timmar Tärna fäsket och stek med lite vitpeppar låt svalna tillsätt sedan ägg och mjöl i grynblandningen rör ihop till en deg Koka upp en stor kastrull med rikligt med vatten och salta Rulla nu paltarna genom att blöta händerna och trycka ut i handen lägg sedan lite stekt fläsk i mitten tryck ihop till en boll lägg i det kokande vattnet låt det sjuda i 40-45 minuter avnjut med smör

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4-5
    1
    4.8
    4
    1
    1 h 30 min
    7-8

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Vinnare i slogantävlingen!
    Vilka skribenter vi har bland våra medlemmar! Slogans har bokstavli...

    Svensk matkultur
    Idag är matkulturen i Sverige en blandning av vår historia och influen...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben