Palt

Serverar: 4 portioner

En mycket mättande maträtt som är enkel att göra och god att förtära

Ingredienser

  • 2 kg potatis
  • 1 kg vetemjöl
  • 2 msk salt
  • Instruktioner

    Skala och mal Potatisen i Hushållsassistent. Blanda i Mjöl efter behov, låt svälla i 15 minuter, kolla konsistensen genom att ta en slev av smeten och vända sleven upp och ner, då skall smeten knappt lmna sleven, annars rör i mera mjöl. Blanda i saltet. Stor kastrull med kokande vatten, palten måste få röra sig fritt i vattnet. Rulla runda paltar i äppel storlek och lägg i det kokande vattnet. Blöt händerna mellan varven. Det kokande vattnet skall vara saltat, så att man känner saltsmaken. Låt palten små puttra i en timme. Stek till fläsktärningar under tiden. Palten avnjutes med en klick smör, det stekta fläsket och lingonsylt. Mjölk till dryck. Överbliven Palt kan stekas. Lite mjölk vid slutet av stekningen ger extra smak i den stekta Palten.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4-5
    1
    1 h 30 min
    4
    1 h 30 min
    7-8

    Kommentarer (1)

    Miao 14 april 2011

    Tack för enkelt och bra palt recept! Provade receptet och bjöd in släkten på paltkalasoch dom var mycket nöjda, Mvh Mia

    Relaterade Artiklar

    Vinnare i slogantävlingen!
    Vilka skribenter vi har bland våra medlemmar! Slogans har bokstavli...

    Svensk matkultur
    Idag är matkulturen i Sverige en blandning av vår historia och influen...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben