Panerad fisk med quinoa

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Välj glutenfritt ströbröd och panera fisken i ett glutenfritt mjöl, t ex bovete. Stek i laktosfritt smör

Ingredienser

  • 3 dl svart quinoa eller ris
  • 1 ½ dl ströbröd
  • 4 msk pumpafrön
  • 600 g fiskfiléer, t ex hoki, kolja el sej
  • 1 dl vetemjöl
  • 1-2 ägg
  • 300 g pumpakött
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • Instruktioner

    Tillaga quinoan el riset enl anvisning på förpackningen. Blanda ströbröd och pumpafrön. Skär fisken i 8 bitar. Doppa bitarna först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och därefter i ströbrödet. Skär pumpan i småbitar och stek dem mjuka. Stek fiskbitarna i smör i en stekpanna några min per sida tills fisken blivit vit och fast i köttet. Salta och peppra. Servera fisken med pumpan, quinoa, gurka och sweet chili-sås.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben