Panerad fiskfilé med örtmajonnäs

Serverar: 4 portioner

Att göra en egen panering är betydligt nyttigare och mer GI-vänligt, än att köpa de frysta varianterna, tex. sprödbakad torsk och fiskpinnar. Servera med örtmajonnäs och en god sallad.

Ingredienser

  • 500 g torskfilé eller rödspätta
  • 1 ägg
  • ½ dl grovt rågmjöl
  • 2 msk smör
  • 2 citroner
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Örtmajonnäs
  • 2 dl majonnäs
  • 1 tsk salladskrydda
  • ½ dl hackad gräslök
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Saften av en ½ citron
  • Tillbehör
  • Grönsakstavar till ex. sockerärter, morötter, gurka
  • Instruktioner

    1. Gör först majonnäsen genom att blanda alla ingredienser. Ställ kallt.
    2. Skär fiskfiléerna i lagom stora bitar och strö på salt och peppar. Vispa ägget lätt i en skål. Häll rågmjöl på en tallrik. Panera fiskfiléerna genom att doppa dem i ägg och till sist vända dem i rågmjölet.
    3. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn filéerna några minuter per sida.
    4. Servera med citronskivor, örtmajonnäs och grönsaksstavar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben