Triss i P:n och gudomligt goda P:n ihop! Portabellon får en härligt frasig yta när man panerar den i pankoströbröd. Tillsammans med pinnapotatis och en kryddig pepparsås med paprika blir det en riktig smarrig vegetarisk rätt!
Laktosfri och äggfri.
Ingredienser
Panerad portabellostek
4 dl vetemjöl
1 msk majsstärkelse
1 tsk salt
1 flaska öl, 33 cl
3 dl pankoströbröd
4 stora portabellosvampar
Olja att steka i
Pinnapotatis
800 g fast potatis
Olja att steka i
Fyra peppar (finns färdig att köpa i kryddhyllan)
Grillkrydda eller pommeskrydda, gärna hemgjord
Pepparsås
1 gul lök, skivad
1 röd paprika
1 msk smör, t ex mjölkfritt eller olja
1 tsk Fyra peppar (finns att köpa färdig i kryddhyllan)
1 msk tomatpuré
5 dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde
1 msk dijonsenap
Salt
Servering
Citronklyftor