Panerad schnitzel Basque

Serverar: 4 portioner

Schnitzeln ska serveras nystekt med gott hack av ägg, sardeller, kapris och oliver.

Ingredienser

  • 8 schnitzlar á 75 g från vildsvinskarrén eller färsk skinka
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 dl ströbröd
  • 2-3 msk smör
  • 2-3 msk rapsolja
  • Piaffris
  • 1 gul lök
  • 3 dl långkorningt ris
  • 1 msk olja
  • 2 krm salt
  • 4 dl hönsbuljong (tärning + vatten)
  • Garnityr
  • 4 ägg, nästan hårdkokta (6 min)
  • 3 msk kapris
  • 2 dl gröna oliver
  • 12 sardellfiléer
  • ca ½ dl olivolja
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • Tillbehör
  • Citronklyftor
  • Instruktioner

    1. Pilaffris: Fräs lök och ris i olja. Tillsätt salt och buljong. Koka under lock ca 18 min på svag värme.
    2. Schnitzel: Banka schnitzlarna med köttbankare eller baksidan av en liten kastrull. Salta och peppra. Vänd dem först i vetemjölet, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd.
    3. Stek schnitzlarna gyllen bruna 2-3 min per sida i olja, gärna i stekpanna med släpplättbelägning för att minska fettmängden, på medelvärme.
    4. Garnityr: Hacka ägg, kapris, oliver och sardeller. Blanda det med olivolja, persilja och svartpeppar i en skål.
    5. Servera schnitzlarna med nykokt pilafris, garnityr och citronklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben