Panerad tofu med blomkålspuré och picklad gurksallad

Serverar: 4 portioner

Krispig panerad tofu med mild, krämig blomkålspuré och fräsch sallad har blivit vår nya vardagsfavorit här hemma och kanske blir det din? Tänk vad bra det blir när svensk husman får möta asiatiska vardagsgrönsaker.

Ingredienser

  • 200 g naturell tofu
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 2 dl panko-ströbröd
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk curry
  • Blomkålspuré
  • 1 kg blomkål
  • 2 msk smör
  • 1 dl grädde
  • Eventuellt 2 dl finriven parmesanost
  • Picklad gurksallad
  • ½ dl ättikssprit, 12%
  • 1½ dl vatten
  • 1 dl socker
  • ½ finhackad röd chili
  • ½ gurka
  • 2 dl böngroddar
  • Instruktioner

    1. Gurksallad: Rör ihop ättikssprit, vatten och socker. Skiva gurkan så tunt som möjligt och lägg ner i ättikslagen tillsammans med böngroddar. Låt stå till servering.
    2. Blomkålspuré: Skär blomkål i bitar och koka mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet från blomkålen och klicka i smör. Tillsätt grädde och eventuell finriven parmesanost och mixa till en slät puré med en stavmixer. Smaka av med salt.
    3. Skär tofun i 1 cm tjocka skivor. Doppa skivorna först i mjöl sedan i lättvispat ägg och sist i panko-ströbrödet blandat med salt och curry. Hetta upp olja i en stekpanna och stek tofun gyllene på båda sidorna. Låt rinna av på ett hushållspapper.
    4. Servera de panerade tofubitarna med blomkålspurén och den picklade gurksalladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben